Tamborim
repinique
apito
surdo
claves

Drummen en bewegen met kinderen

Trommels hebben een geweldige aantrekkingskracht op kinderen. Al helemaal in combinatie met een spannend verhaal!

Op reis  (4 tot 6 jaar)

Een voorbeeld van een cursus die ik regelmatig geef is "Op reis" (vier tot zes jaar). Tijdens deze cursus maken de kinderen op een speelse manier kennis met de muziek uit de derde wereld. Met toneel, beweging en muziek gaan de kinderen aan de slag en ontwikkelen zich zowel motorisch als emotioneel.

Iedere bijeenkomst reizen we af naar een ander land. We ontdekken hoe de bewoners muziek maken en feest vieren. Ook gaan we kijken welke bijzondere dieren er in die landen leven en hoe de natuur eruit ziet. Afhankelijk van het gekozen land maken we van de speelzaal een groot oerwoud, een tropisch eiland of een droge woestijn vol cactussen...

Peuters maken muziek (2 tot 4 jaar)

De kinderen maken kennis met trommels, shakers, bellen en nog veel meer ritme-instrumenten. Plezier in muziekmaken staat voorop! Al spelend gaan de kinderen aan de slag en ontwikkelen zo hun ritme-gevoel, motoriek en coordinatie. De ouders doen niet actief mee zoals bij Muziek op schoot maar mogen wel bij de les aanwezig zijn.

Percussie op school (vanaf 4 jaar)

Muziek maken in groepsverband is erg leuk. Naast het ontwikkelen van het gevoel voor ritme, bevordert muziek maken ook sociaal gedrag. Denk bijvoorbeeld eens aan:

  • leren luisteren naar elkaar;
  • wachten op je beurt;
  • elkaar helpen om een trommel om te doen.

Kinderen die verbaal niet zo sterk zijn, kunnen juist op een andere manier dan de gesproken taal uitdrukking geven aan hun gevoelens.

Vanaf groep 4 gaan we echt een ritme opzetten met bellen, shakers en drums (in alle maten!).

Muziek en moeilijk lerende kinderen

Ook geef ik regelmatig cursussen voor kinderen die zeer moelijk leren. Plezier en ontspanning tijdens het musiceren staan voorop! Er wordt gewerkt in kleine groepen om ieder kind tot zijn recht te laten komen. De nadruk ligt op bewegen, zingen en werken met ritmes.

Cursussen voor kinderen

Cursussen voor kinderen vinden plaats op vrijdag bij de Muzehof te Zutphen. Raadpleeg de site van het Muzecollectief

  • Voor de allerkleinsten (2 tot 4 jaar):
    Peuters maken muziek: start bij voldoende aanmeldingen 4 mei 2020, open les 20 april 2020 .

  • Voor kinderen van 4 tot 6 jaar: Op Reis! een reeks van 7 lessen waarbij de kinderen kennis maken met verschillende muziekstijlen. Bewegen, zingen en trommelen!

  • Voor kinderen van 7 tot 11 jaar: Cursus Zuid Amerikaabnse ritmes, start bij voldoende aanmeldingen in september in september

Bel of mail voor meer informatie over lestijden en kosten.

caixa
shaker
agogo
website: simplex interactive