Tamborim
repinique
apito
surdo
claves

Muziek in de zorgsector

Het is niet nodig een professionele muzikant te zijn om muziek met je doelgroep te maken!
Groepsleiders in de kinderopvang, in de verstandelijk gehandicapte zorg, in de psychiatrie en docenten in het (speciaal)onderwijs kunnen allemaal met muziek aan de slag.

Een nieuwe impuls

Door middel van workshops kan ik tips en ideeën aanleveren zodat dit laagdrempelige communicatiemiddel veel resultaat oplevert. Ook kan ik naast de workshops voor de begeleiders met de doelgroepen zelf aan de slag.
Lees meer over achtergrond Tessa Valstar.

Met mijn diploma's Activiteitenbegeleiding, Specialist Muziek Activiteiten en Muziek Orthoagogie op zak, ken ik veel verschillende doelgroepen. Ik werk o.a. met moeilijk opvoedbare kinderen, verstandelijk gehandicapten,
meervoudig gehandicapten, gedetineerden en slechthorenden. Bij al deze mensen blijkt muziek een universeel en succesvol communicatiemiddel.

Sociale en educatieve functie

Muziek heeft in mijn ogen zowel een ontspannende als een sociale en educatieve functie. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • ontwikkeling van de taal;
  • uitdrukking geven aan gevoelens;
  • prikkeling van de zintuigen (vooral met mensen met een laag verstandelijk niveau);
  • luisteren naar elkaar;
  • leren wachten op je beurt.

Muziek en moeilijk lerende kinderen

Op aanvraag geef ik regelmatig cursussen voor kinderen die zeer moeilijk leren. Plezier en ontspanning tijdens het musiceren staan voorop! Er wordt gewerkt in kleine groepen om ieder kind tot zijn recht te laten komen. De nadruk ligt op bewegen, zingen en werken met ritmes.

Wil je eens kennis maken of meer informatie over de verschillende mogelijkheden, neem dan gerust contact op!

caixa
shaker
agogo
website: simplex interactive